Nettikulta / Uutiset / Kullan hintavertailu romukultaa myydessä

Kullan hintavertailu romukultaa myydessä


Kullan hintavertailu
Olet tehnyt fiksun päätöksen, ja päättänyt kierrättää romukultasi uusiomateriaaliksi. Luonto kiittää ja lompakkosikin tulee saamaan lisää täytettä. Mutta mitä tämän tärkeän päätöksen jälkeen tulisi tehdä? Kannattaako kultakorut myydä ensimmäiselle joka suostuu ostamaan ne? -Tässä kohtaa avainsanaksi muodostuu kullan hintavertailu potentiaalisten ostajien välillä.

Eurossa on miljoonan alku ja pienistä puroista syntyy meriä. Hankintoja tehdessä sekä mitä tahansa myydessä on aina kannattavaa suorittaa hintavertailu. Eihän kukaan halua myydä arvotavaroita alihintaan ja ja havaita sitä vasta jälkeenpäin. Vertailemalla kullasta tarjottavia hintoja, voit varmistaa, että saat varmasti korkeimman mahdollisen hinnan myymästäsi kullasta.

Miksi kullan hintavertailu kannattaa tehdä?


Eri palveluntarjoajien hinnoissa on eroja


Useat eri yritykset ostavat romukultaa ja muita jalometalleja kierrätettäväksi. Jokainen yritys on kuitenkin ainutlaatuinen ja jokaisella yrityksellä on oma hinnoittelurakenteensa. Ilman pientä taustaselvitystä et voi mitenkään tietää saitko kullastasi parhaan mahdollisen tarjouksen, vai myitkö arvometallisi mahdollisesti jopa alihintaan. Koska hinnoitteluissa on eroja, sen jälkeen kun olet tehnyt myyntipäätöksen järkevin seuraava askel on tarkastaa kuka maksaa sinulle eniten.

Saat parhaan mahdollisen tuoton kultakorullesi tai esineellesi


Sen jälkeen kun kaupat on jo solmittu, korut postitettu ja raha maksettu tilille on ikävä tulla havainneeksi että kilpailija olisi maksanut myymistäsi koruista paremman hinnan. Tästä syystä ennen kuin päätät mille firmalle romukultasi myyt, kannattaa ehdottomasti tarkistaa millaisia hintoja mikäkin yritys tarjoaa juuri sillä kyseisellä hetkellä. Nopeallakin hintavertailulla varmistat, ettet tule vedätetyksi, etkä tule vahingossa tehneeksi huonoja kauppoja.

Vertailemalla pääset helposti ”tuntipalkoille”


Kulta on erittäin arvokas jalometalli. Hyvinkin pienistä kulta määristä maksetaan huomattavia summia rahaa. Kun kyse on pienistä määristä ja suurista summista, sitä helposti sokeutuu ajattelemaan että ”tästä sai paljon rahaa”. Toki raha voi tuntua suurelta, jos vertaa sitä vaikkapa siihen että olisi kaupittelemassa torilla perunoita. Toisaalta kuitenkin vertailemalla voit tienata vielä huomattavasti enemmän ja ihan vain sillä vaivalla että tarkistat mitä kaikki romukultaa ostavat yritykset tarjoavat ostohinnaksi.

Saat korustasi vähintään sen todellista arvoa vastaavan korvauksen


Kuvitellaan, että laatikossasi odottaa rikkinäinen ja korjauskelvoton kultakääty. Voit selvittää vaikkapa kolmen eri yrityksen ostotarjoukset kyseiselle käädylle. Saat todennäköisesti kolme erilaista, mutta karkeissa raameissa saman suuntaista tarjousta ja hintaa käädyllesi. Alin tarjous saattaa olla sinulle tappiollinen. Keskimmäinen tarjous saattaa olla lähinnä kullan keskimääräistä markkinahintaa. Kolmas ja korkein tarjous saattaa olla sinulle jopa voitollinen. Kauppaa tehdessä on itsestäänselvyys, ettei tappiollista kauppaa kannata tehdä, vaan fiksuinta on luonnollisesti joko vähintään ”saada omansa takaisin” ja mieluiten jopa tehdä hitunen voittoa. Vertailemalla eri palveluntarjoajien tarjouksia, vältät alihintaan myymisen sudenkuopan.

Hintavertailu kultaa myydessä

Miksi kullasta tarjottavissa ostohinnoissa on eroja?


Vaikka kysyisit eri yrityksiltä hinta-arvioita yhtä aikaa, todennäköisesti saat erilaisia tarjouksia. Miksi yritysten väliset tarjoukset eroavat toisistaan? –Yrityksillä on erilaisia hinnoittelu- ja kulurakenteita, jonka lisäksi toiset yritykset haluavat tuottaa samasta kaupasta enemmän voittoa kuin toiset. Nämä kullan arvoon liittymättömät muut kulut vaikuttavat palveluntarjoajan sinulle tarjoamaan ostohintaan.

Yrityksen asettamaan ostohintaan vaikuttavat kullan arvon lisäksi juurikin kierrätykseen toteuttamiseen, markkinointiin ja yrityksen hallinnointiin liittyvät kulut, sekä se kuinka paljon voittoa yritys pyrkii tuottamaan itselleen yksittäisessä kaupantekotapahtumassa.

Meiltä kysytään usein miten voimme maksaa niin hyvän kullan hinnan. -Yksinkertaisesti siitä syystä että NettiKulta on perheyritys ja pidämme yrityksemme kiinteät kulut minimissään. Meille on tärkeää että asiakas saa haluamansa palvelun mahdollisimman halvalla eikä maksa mistään turhasta.

Kullan hintavertailu - Miten?


Kullan ostohinta on sidottu sen maailmanlaajuisiin markkinoihin, joten hinta vaihtuu päivittäin. -Ja jopa useamman kerran päivässä. Kaikkien kultaa ostavien yritysten verkkosivuilta löydät kyseisen yrityksen ilmoittaman ostohinnan. Usein kyseinen hinta voi muuttua myös henkilökohtaista tarjousta varten. Esimerkiksi, jos kulta jota sinulta löytyy onkin puhtaampaa kuin oletit, esim. 18K 14 karaatin sijaan, tai jos sinulla on mahdollisuus myydä kerralla suurempi erä, kullastasi maksetaan usein korkeampia summia.

Hinta voi vaihdella nopeastikin, riippuen markkinatilanteesta


Tästä syystä tehdessäsi kullan hintavertailua, tarjoukset eri palveluntarjoajilta kannattaa pyytää suunnilleen yhtä aikaa, sillä tarjoukset jotka olet pyytänyt muutaman päivän välein toisistaan eivät välttämättä ole keskenään vertailukelpoisia.

Ajankohdalla on merkitystä


Kullan hinta on sidoksissa päivittäiseen kansainväliseen kaupankäyntiin. Tästä johtuen sen hinta elää jatkuvasti, vaikka useimmiten päivittäisellä tasolla vaihtelu onkin varsin rauhallista ja suuremmat muutokset nähdään yleensä pidemmillä aikaväleillä. Pidemmällä aikavälillä luonnollisestikin talouden nousu- ja laskusuhdanteet vaikuttavat kansainvälisiin markkinoihin ja tästä johtuen myöskin kullan ostohintaan.
Mikäli haluat vertailukelpoisia tarjouksia, kannattaa pyytää tarjoukset eri palveluntarjoajilta suurin piirtein saman aikaan, jolloin talouden suhdanteiden vaikutus ei vaikuta saamiesi tarjousten suuruuteen kovinkaan voimakkaasti.

Osa palveluntarjoajista ilmoittaa hintatarjouksen unsseina ja osa grammoina


Kun vertailet hintoja, kannattaa tarkastaa mille kultamäärälle ilmoitettu hinta yrityksen verkkosivuille on todella tarkoitettu. Toiset yritykset ilmoittavat hinnan per unssi (oz) ja toiset per gramma. Kun pitää mielessä, että 1 oz on 31,1 g, hintoja voi todella verrata suoraan toisiinsa.

Henkilökohtainen tarjous


Henkilökohtaisen tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Tällä tavalla voit kilpailuttaa eri yritykset keskenään ja valita yrityksistä sen joka todellisuudessa maksaa sinulle kullastasi parhaan hinnan. Henkilökohtaisen tarjouksen pyytäminen myös mahdollistaa sen, että esimerkiksi myydessä suurempi erä kultaa kerralla, sinulle on mahdollista antaa erän suuruuteen liittyen korkeampi tarjous.
NettiKullalla on käytössä hintatakuu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos olet saanut joltain toiselta kullan ostajalta kirjallisen hintatarjouksen laskemme sinulle meidän tarjouksen hintatakuulla mikä takaa korkeimman hinnan.
Kullan hintavertailua tehdessäsi pätee aivan sama logiikka kuin kaikkeen muuhunkin hintavertailuun. Toimenpide ei ole erityisen haastava jos osaa käyttää Googlea tai muuta hakukonetta. Hintavertailu on hyvä tapa varmistaa, että voit olla todella tyytyväinen myymästäsi kullasta saamaasi hintaan, ja että kauppa oli todellakin reilu ja asiallinen. Kun muistaa tärkeimmät asiat, jo maalaisjärjellä pääsee pitkälle.

Kullan ostohinnan vertailu

Kerrataan vielä olennaisimmat aiheesta kullan hintavertailu:


  • Pyydä tarjoukset eri yrityksiltä yhtä aikaa
  • Pyydä henkilökohtainen tarjous jos sinulla on myydä joko suuri erä tai design-esineitä
  • Tarkista ilmoittaako yritys kullan hinnan grammoissa vai unsseissa (oz).
  • NettiKulta takaa Suomen korkeimman kullan ostohinnan. Tämän vuoksi NettiKulta suosittelee asiakkaitaan tekemään hintavertailua ennen myyntipäätöksen tekemistä. Vertailua suorittaessa kannattaa huomioida, että NettiKulta ei tee korujen ostohinnoista vähennyksiä, tai peri arviointikuluja, tai muitakaan piilokuluja.
  • Halutessasi voit lähettää korusi NettiKullan asiantuntijoillemme maksutonta arviointia varten, ja voimme tehdä arvioinnin yhteydessä tarjouksen. Mikäli et ole tyytyväinen tarjoukseen, palautamme arvioidut korut sinulle.
  • Esineiden ja korujen lähettämistä arvioitavaksi NettiKullalle ei myöskään kannata arastella, sillä turvapakettimme on vakuutettu 5000 euroon asti. Mikäli esine jonka aiot lähettää arvioitavaksi on arvokkaampi, turvapaketin vakuusarvoa voidaan nostaa vastaamaan esineen arvoa. Arviointi on turvallinen tapa saada tietää onko esine kultaa ja kuinka paljon kultaa kyseinen esine sisältää. Ostamme myös hopeaa kullan myynnin yhteydessä, mutta emme osta jalokiviä. Mikäli esineistäsi löytyy jalokiviä tai jotkin esineet eivät olleetkaan kultaisia, lähetämme kyseiset esineet sinulle takaisin mikäli niin toivot.

Pohtiessasi kullan kierrätykseen ja myyntiin liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä NettiKullan asiantuntijoihin, jotka neuvovat sinua asiassa eteenpäin juuri omasta tilanteestasi riippuen.

Julkaistu: 2020-03-18 18:27:17  | Tägit:  kullan hintavertailu hintavertailu kultaa myydessä kullan ostohinnan vertailu

Vanhojen korujen kierrättäminen

Vanhojen korujen kierrättäminen

Julkaistu: 2020-02-12 14:53:02  | Tägit:  kullan kierrätys kierrätyskulta kultaharkko romukulta kierrättäminen

Korut jotka eivät ole käytössä, ja joilla ei ole tunnearvoa, eivät ole hyödyksi kenellekään. Vanhojen korujen kierrättäminen on ekoteko! Lue lisää

Myy kultaesineesi kätevästi myyntipisteellämme Helsingin keskustassa!

Myy kultaesineesi kätevästi myyntipisteellämme Helsingin keskustassa!

Julkaistu: 2020-01-16 10:41:57  | Tägit:  myy kultaa helsinki kullan ostopiste henkilökohtainen palvelu varaa arviointi

Tule myymään kultaesineesi myyntipisteeseemme Kamppiin. Tarjoamme kullastasi markkinoiden parhaan hinnan. Lue lisää

Ostetaan Helsinki mitali. Suomen paras hinta Helsinki mitalista?

Ostetaan Helsinki mitali. Suomen paras hinta Helsinki mitalista?

Julkaistu: 2024-07-16 11:15:00  | Tägit:  helsinki mitali helsinki mitalin arvo kampanjatarjous

Paljonko Helsinki mitalin arvo? Ostamme Helsinki mitalit kampanjahintaan. Myy kultainen Helsinki mitali ostopisteeseen tai tilaa turvapaketti. Lue lisää