Nettikulta / Uutiset / Kultakorujen arvo ja arviointi

Kultakorujen arvoa voidaan arvioida monella eri tavalla. Arvioinnin tarkkuus riippuu useista tekijöistä, kuten korun kullasta, kunnosta ja iästä.

Tässä on muutamia yleisiä tapoja arvioida kultakoruja


1. Kullan painon perusteella: Kulta on yleensä mitattu unsseina, grammoissa tai karaateissa. Jos tiedät korun painon, voit käyttää nykyistä kullan hintaa ja korun kultapitoisuutta laskemaan sen arvon.
2. Kullan pitoisuuden perusteella: Useimmat kultakorut on leimattu merkinnöillä, jotka osoittavat kultapitoisuuden. Esimerkiksi 14 karaatin koru on noin 58,5% kultaa, kun taas 18 karaatin koru on noin 75% kultaa. Mitä suurempi kultapitoisuus, sitä korkeampi korun arvo.
3. Korun kunnon perusteella: Kultakorun kunto voi vaikuttaa sen arvoon. Jos koru on erittäin kulunut, naarmuuntunut tai korjattu, sen arvo voi olla alempi kuin samanlaisella korulla, joka on hyvässä kunnossa.
4. Korun ainutlaatuisuuden perusteella: Jos koru on harvinainen tai ainutlaatuinen, sen arvo voi olla korkeampi kuin samanlaisella korulla, joka on yleisempi.

Kultakorujen arvo

Korujen kultapitoisuuden tutkimiseen on useita menetelmiä


Kaksi yleisintä menetelmää ovat kuningasvesitestaus ja XRF-analyysi:

1. Kuningasvesitestaus: Tämä menetelmä käyttää kemiallista seosta, joka tunnetaan nimellä "kuningasvesi", joka on sekoitus typpihappoa ja suolahappoa. Kultakorua raaputetaan testikiveen ja kuningasvettä laitetaan kiveen raaputuksen päälle ja muutoksen perusteella kultapitoisuus voidaan arvioida.
2. XRF-analyysi: Tämä menetelmä käyttää röntgenfluoresenssia. Kultakoru asetetaan XRF-laitteen mittausalueelle. XRF-laitteiden tarkkuus on korkea, ja ne voivat määrittää kultapitoisuuden erittäin tarkasti.

Kumpi menetelmä valitaan, riippuu käytettävissä olevasta laitteistosta ja siitä, miten tarkkaa arviota tarvitaan. Kultakorujen arvioinnissa käytetään usein molempia menetelmiä yhdessä, jotta saadaan tarkempi arvio korun kultapitoisuudesta.

Pohditko kultakorujen arvoa ja niiden kierrättämistä? NettiKullan asiakaspalvelumme on juuri sitä varten, että voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla mitä tahansa kysyttävää.

Voit asioida postin kautta turvallisesti Turvapaketilla, asioida Helsingin ostopisteellä tai kiertävällä ostoautollamme. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Lämpimästi tervetuloa asioimaan kanssamme!

Julkaistu: 2023-03-28 17:19:33  | Tägit:  kultakorut kullan arvo kullan arviointi

Hopeaesineiden myynti ja kierrättäminen

Hopeaesineiden myynti ja kierrättäminen

Julkaistu: 2023-03-18 12:26:02  | Tägit:  hopea hopeaterimet kierrätys hopeaesineet

Hopeaesineiden myynti ja kierrättäminen on ympäristöystävällinen tapa käsitellä vanhoja esineitä. Kierrätettäviä hopeaesineitä ei tarvitse puhdistaa tai kiillottaa. Lue lisää

Konmaritus hyödyllinen tapa järjestää omaisuutta

Konmaritus hyödyllinen tapa järjestää omaisuutta

Julkaistu: 2023-03-06 09:12:07  | Tägit:  konmaritus kierrätys vastuullisuus

Konmaritus voi olla erittäin hyödyllinen tapa järjestää omaisuutta, ja se voi auttaa meitä tunnistamaan esineet, joita emme enää tarvitse tai jotka eivät enää tuota meille iloa. Joskus nämä esineet voivat olla arvokkaita, kuten käyttämättömät kultakorut tai hopeaesineet. Lue lisää

Osallistu kilpailuun arvaamalla kullan paino ja voita 10 kg kahvia

Osallistu kilpailuun arvaamalla kullan paino ja voita 10 kg kahvia

Julkaistu: 2022-09-17 08:57:47  | Tägit:  kilpailu kultakorut lahjakortti kullan paino

Arvaa kullan paino ja osallistu NettiKullan kilpailuun. Kilpailun palkintona on 10 kg kahvia ja voittaja arvotaan kaikkien oikein tai lähimmäksi oikein vastanneiden kesken.  Lue lisää